Installerar solceller i Uppsala

Genom att installera solceller kan du sänka din elkostnad, leva mer miljövänligt och till och med tjäna pengar på ditt elöverskott.

Mella El är en certifierad installatör av solceller i Uppsala med erfarenhet av elinstallationer sedan 2006.

solpaneler på taket av ett hus

Inget bygglov behövs för solceller i Uppsala

Visste du att de flesta solcellsinstallationerna i Uppsala inte kräver bygglov? För att säkerställa att din planerade installation är undantaget bygglovskrav hittar du enkelt all information på Uppsala kommuns hemsida. Om din fastighet eller planerade installation av någon anledning ändå kräver bygglov så har kommunen gjort ansökan helt kostnadsfri.

Avdrag för installation av solceller

I och med avdraget för grön teknik har du rätt till 20 % skatteavdrag när du installerar solceller. Vi löser självklart allt angående avdraget direkt på din faktura.

Kan solceller monteras på alla typer av takmaterial?

Ja, det finns idag monteringslösningar för alla typer av takmaterial. Det finns speciella fall där det inte är lämpligt med solceller, som på eternittak pg a skörheten samt att de utsöndrar hälsofarliga partiklar vid installation, samt på skifferplattor på grund av den redan från början höga vikten.

Vad väger en solcellsanläggning?

Ett solcellssystem väger ca 10-30 kg mer kvadratmeter. Taket måste hålla för både solcellsanläggningen samt de extra lasterna som kan uppstå. Det är därför att rekommenderat att taket beräknas hålla lika länge som solcellsanläggningen, det vill säga minst 30 år.

Vilken lutning och vilket läge är bäst för solceller?

För att uppnå bästa möjliga effektivitet med solceller är det optimalt att ha en lutningsvinkel mellan 30° och 45°. När vi installerar solceller på ett platt tak ser vi till att era solceller får en vinkel för bästa tänkbara resultat.

I Sverige är solpaneler mest kostnadseffektiva när de är riktade mot söder. Även en östlig lutning kan vara effektiv. Generellt sett bör man undvika att installera solpaneler med en norrut riktning eftersom de kan skuggas, vilket i sin tur kan leda till att elproduktionen uteblir.

Kontakta oss för din installation

När du väljer Mella El som din installatör kan du vara säker på att du får en pålitlig och professionell service, från början till slut. Vårt team av erfarna elektriker är utbildade och certifierade för att säkerställa att din solcellsanläggning installeras enligt alla gällande regler och säkerhetskrav.

    Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att Mella el sparar dina personuppgifter och att vi använder den i enlighet med vår integritetspolicy. Denna sida skyddas av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy samt villkor gäller.